“Ik geef de pen door ” aan Niels

 

 

In de rubriek: “ik geef de Pen door”… stellen de verschillende leden van ons buurtschap zich voor. In de laatste “ik geef de pen door”… was Eline degene die bepaalde dat Niels Roelofs zich in de volgende “Ik geef de pen door”.. zich mocht voorstellen. Nu is het dan zo ver!

Toen ik na mijn vakantie de nieuwsberichten op onze website aan het teruglezen was, kwam ik er achter dat ik de pen doorgekregen had van Eline. Bij deze zal ik mezelf dan ook aan jullie voorstellen…

Ik ben Niels Roelofs, 22 jaar en woon in Valkenswaard. Als ukkie van 3 ben ik begonnen met voorprikken samen met mijn moeder. Zij heeft mij dit dan ook moeten vertellen. Mijn eerste echte herinnering heb ik als iets groter ukkie van 6 (2001). Ik zat op de tweede zondag van september aan de ontbijttafel toen de corsowagen uit ‘onze buurt’ een straat verderop voorbij kwam. Ik zag de hand van de discuswerper en de olympische ringen boven de bomen uitsteken. Die dag gingen wij ook naar het bloemencorso kijken. Ik was onder de indruk en trots op de wagen die dichtbij ons huis gemaakt was. In 2004 kreeg ik het corsovirus voor het eerst helemaal te pakken. Op zondagochtend ben ik vroeg opgestaan om te kijken hoe de zeilen van de tent af gingen, want mij was dat prikweekend verteld dat dát het mooiste moment is. En dat is ook zo. In de jaren erna heb ik veel mogen genieten van het bouwen, prikken, duwen, figureren en natuurlijk van de gezelligheid.

In de tent doe ik eigenlijk van alles wat. Ik kan buigen, lassen, kartonnen en plakken en doe dit dan ook in de verschillende stadiums van het bouwproces.

 

En dan als laatste de wagens die op mij de meeste indruk hebben gemaakt:

1. Onder Stoom (2010) : alles klopte aan deze wagen(s) en eerste overwinning in de historie van ons buurtschap

2. Koeiendans (2014) : prachtig in vorm, compositie en kleur

3.Let the games begin (2001) : eerste jeugdherinnering aan corso en nog altijd een van de mooiere wagens

En het laatste wat mij dan nog rest is de pen door te geven en die zal de volgende keer gaan naar……. 
Maik Lathouwers

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie