Dommeldal meets Brouwersgat

4 Maart 2019, Carnavals maandag. De dag dat het echt officieel zou worden. Samen met Buurtschap Oud Dommelen hebben we ‘getekend’ voor twee ochtenden de gasten van de Dommelsche Bierbrouwerij te verzorgen. Vooraf hebben we al even kennis gemaakt met elkaar (voor diegenen die elkaar nog niet kennen) tijdens het versieren van het Brouwerij Café.

Na jaren van trouwe dienst (13 om precies te zijn) draagt CV.NL het stokje aan ons over. We gaan als Dommelsche corsogemeenschap kennis maken met het georganiseerde Carnaval. Twee compleet verschillende werelden die op deze manier, een beetje dichter tot elkaar zouden kunnen komen.

Vele verhalen kwamen al te boven. Veel mensen, hard werken en vooral goed zorgen voor de gasten. Klinkt allemaal heel spannend misschien maar wat was het een feestje en wat voelden wij ons welkom!

Het leek haast vanzelf te gaan na de echte overdracht. Symbolisch ontvingen wij allen een schort en vanaf nu is het dan echt aan ons… De leidingen open, de bladen vullen en iedereen voorzien van een goud-gele rakker.

We hebben gelachen, gezongen, gedanst en gehost. Gewaardeerd met onderscheidingen en op dinsdag (dag twee) een staande ovatie van alle Pintenwippers.

Lieve Brouwersgatse inwoners, nu we een kijkje hebben mogen nemen in jullie ‘tent’, komen jullie dan ook een keertje in de onze kijken?

Santaotum!

Een gedachte over “Dommeldal meets Brouwersgat

Geef een reactie