Commissie aan het woord: Veldcommissie

Na mijn pensionering ben ik sinds 2012 verbonden met buurtschap Dommeldal. Ook wij houden ons  bezig met het bouwen van  een corso wagen, samen feestjes vieren en oud papier ophalen, maar wij kweken ook
dahlia’s. 

Omdat in 2012 Gerard Bots voorzitter van de stichting bloemenvelden Valkenswaard (club van 14) werd, ben ik ipv hem het aanspreekpunt geworden voor het veld. Samen met  Maikel(namens het bestuur) bezoeken wij de vergaderingen van “club van 14”.
Het is niet alleen schoffelen, maar ook toppen van de planten, palen zetten en touwen spannen bij de planten. Ook houden we de pluk data bij voor de verschillende corso’s in het land.
Nadat de knollen in april de grond in gaan, houden Hans en ik het veld een paar keer per week  overdag bij. Maar…… als het te zwaar wordt, of er moeten palen geslagen worden kunnen we rekenen op onze hulptroepen vanuit ons buurtschap.

Samen met buurtschap  Reisvenne Oranje, hebben we dit jaar een veld met ongeveer 7500 knollen.
Nadat de pluk is geweest, halen wij gezamenlijk in oktober de knollen weer uit de grond. Deze worden dan opgeslagen. Na ze regelmatig te keren en scheuren,  zijn ze weer klaar voor het volgend jaar.

Mocht je denken, het bouwen vind ik niks maar ik heb wel groene (of zwarte ) vingers. Laat het ons weten, er zijn altijd extra handjes welkom!
Met vriendelijke groet,
Kick Jensch

 

Geef een reactie