Algemene info

Buurtschap Dommeldal is één van de 13 deelnemende buurtschappen aan het Corso Valkenswaard. Sinds 1973 actief met het bouwen van corso wagens onder de naam Stichting Kloosterakkers en sinds 1986 bekend onder de huidige naam: Buurtschap Dommeldal.  Al vele jaren is onze tent te vinden ter hoogte van kinderboerderij het Weike in Dommelen, midden in de wijk Schepelweijen. Buurtschap Dommeldal spreidt haar vleugels over Dommelen-Noord. Hier onder vallen de wijken Schepelweijen, Mannendalen, Beemden en een deel van het Brouwershof.

Dommeldal is een gevarieerd en gezellig buurtschap van 0 tot 90 jaar en alles wat daar buiten valt. Met name in de zomerperiode (juni tot september) werken alle leden met veel plezier aan een hobby en schitteren wij samen jaarlijks op de 2e zondag van september tijdens de parade van corso Valkenswaard.

Voor ieder is er wat wils en voor alle leeftijden. Zo beginnen de allerkleinsten binnen de jeugdgroep, voor de groene vingers is er een groot bloemenveld, kunnen de techneuten hun hart op binnen het buig en laswerk en voor alle freubelaars is er genoeg te kartonnen, plakken en vormen!

Mogen wij u verwelkomen in onze groene tent aan de Spelerwei/Damianusdreef??

Tot snel!